Glenmorangie A Tale of Winter

Škotska, Ujedinjeno Kraljevstvo

Cijena: 102,20

Cijena: 146,00 €/L


Kako dani postaju sve kraći, što može biti privlačnije od izvrsnog single malta za pijuckanje u zimskoj noći? Ova boca limitiranog izdanja nosi Vaše ime – ili ime Vašeg sretnog prijatelja – te sadrži posebno osmišljene okuse koji dočaravaju zimsku sezonu. Upakiran u poklon kutiju sa zimskim detaljima i reljefnim motivima pletiva, ovaj whisky s aromama slatkih začina idealan je dar za zimske blagdane. Svaka poklon kutija na poklopcu sadrži prazno bijelo polje, na koje se ispisuje ime osobe kojoj je poklon namijenjen, čime se dodaje poseban osobni pečat.
Ovaj viski kreirao je dr. Bill Lumsden, direktor proizvodnje u Glenmorangiu. Za odležavanje ovog 13 godina starog viskija, korištene su bačve od desertnog vina Marsala sa Sicilije, kako bi viski bio što bogatijeg okusa i s aromama slatkih, zimskih začina.
U mirisu dominiraju arome voća i meda, a iza njih slijede lagano oksidirane voćne note tipične za Marsalu. Zatim se javljaju arome toffifeea od naranče, pomiješane s aromama meda od lavande i ruže. U ustima se blago začinjene note isprepliću sa slatkim, orašastim okusima brazilskog oraščića, crvene paprike i kakaa u prahu. U dugom i slatkom završetku, dominiraju začini poput klinčića, đumbira i cimeta.